Wykorzystanie miesa zwierzat rzeznych

Czy potrafi istnieć przedmiot lepszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie soczysty i jedzący kotlet schabowy usmażony na nagroda i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, pragnie być porządnie roztłuczony - na końcu, by mięso stało się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i dodatkowo nie tak daleko, by kotlet nie był za długi, inaczej podzieje na soczystości. I w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w podobnej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do mięsa, by osiągnęło dobrą grubość i organizację.

http://erp.polkas.pl/comarch-erp-xl/comarch-erp-xl-praca-mobilna/

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do ciała, którym będziemy mogli sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. A przy większej dawki kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo gdy wykorzystujemy do nich mięso nieco niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w domach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością umieszcza się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko zdjąć z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w długiej sumie, lub z surowego mięsa, oszczędźmy sobie wag i zainwestujmy w określone urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo przydatna w obsłudze - wystarczy włożyć do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszystkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by wszystkie nasze steki były rozbite równomiernie, szybko i szybko, to nie jest odpowiedniejszego wyjścia, gdy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi wtedy taki ogromny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dostępnym w obsłudze, w utrzymaniu w czystości, oraz nie przesadnie kosztownym, jak umiało się zdawać.