Sprzet gastronomiczny stawka amortyzacji

W ostatniej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żeby w dalekiego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo pomocnych i zatem warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga dostarcza do cięcia każdego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy i wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po twardą. Wielofunkcyjność jej sprawia, iż istnieje koniecznym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak i lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto jeszcze by była na nastąpi w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może również zachodzić w zespół wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest wysoce przydatnym sprzętem, bo w niedługim czasie stanowi w stanie pokroić ogromną dawkę produktów. Tym samym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego chwila i szybkość, którą musiałby wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do cięcia samego produktu np. sera. W jakimś jednak fakcie obsługa krajalnicy jest łagodna i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki jest dobrany do krojenia kęsów żywności. Krojenie podejmuje się grawitacyjnie, czyli bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesu krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która stanowi zamocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie materiału do kraju, czyli nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem że być ostatnie, że całe powierzchnie maszyny, jakie mają związek z krojoną żywnością są uczynione z materiałów nierdzewnych. Samym z najistotniejszych wyjątków jest nóż i ważne, żeby był dobrze ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych cesze istnieje właśnie proste, iż nie wymaga żadnych narzędzi.