Sprzet agd zelazka

Prowadząc restaurację kuchnia winna być urządzona w pokaźną miarę profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy choć w długiej dawce od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo więc stanowi elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W niewielkich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, zrobiona z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można jeszcze przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej robi się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt innego sposobu, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Nadaje się także zwłaszcza w niewielkich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest mocno wytrzymałym sprzętem o wielkiej jakości, która prezentuje się te swoją obsługą. Sprzęt ten oszczędza się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Niezwykle podstawową cechą są noże zbudowane ze stali nierdzewnej, które mogą być przez duży czas czasu. Szatkownica zapewne istnieć wyposażona na życzenie w drugie dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W relacji od potrzeb można również zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na rodzaj cięcia - mogą obecne istnieć lekkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.