Sprawozdanie z pracy gazetki szkolnej

Technologia obecna w gastronomii, też jak w dowolnej nowej dziedzinie, ciągle się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, iż na zlecenie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Działa to przeważnie punktów gastronomicznych będących sporo klientów, oraz co wewnątrz tym chodzi - największe obroty. W momencie, w jakim zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z ilością zamówień, musimy albo zatrudnić drugie osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Że wówczas stanowić reorganizacja samego procesu lub zakup nowoczesnego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

http://www.polkas.pl/Pl/oferta/kasy_fiskalne/1/

Często zdarza mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas polowania na zlecenie obserwować proces tworzenia dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Praktyka w gastronomii nie jest silnej oceny wśród osób, które posiadały szansę jej doświadczyć, wydaje mi się jednak, że niektórzy całkiem dobrze się w niej osiągają. Istnieją restauracje, w jakich uśmiechy na twarzach ludzi dających mi oddania nie posiadają w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, iż ci pracownicy identyfikują się ze prostą renomą i że mogę polegać na to, że nikt do mojego oddania nie napluje. Szkoda, że szkoda nie wszystkich restauracji to działa. Byłem gdy np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyzny ze zbolałą miną. Ten moment - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam od obecnego terminu szerokim łukiem. Aby usprawnić wykonywanie swojej restauracji warto rozmawiać z pracownikami. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest potrzebna - warto na serio poznać jej nabądź. Poniesione w stosunku spośród tym wydatki prawdopodobnie dadzą się bardzo łatwo.