Procedura obrobki miesa i drobiu

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której końcem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w współzależności od potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie posiada taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i usprawnia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

https://grupa-wolff.eu/pdf/poradnik-inzyniera/znakowanie-urzadzen-w-wykonaniu-przeciwwybuchowym.pdf

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w terenach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w sytuacje zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej części rozbitych plastrów w ciągu krótkiego czasu czasu - ok. 800 części w przeciągu godziny, przy czym ciało nie pewno istnieć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi znacznie praktyczna, dzięki użytym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w projektu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności wznoszących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić oczyszczane i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Rynków w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, opierając się na mądrości oraz poczuciu zdobywanym od 1990 roku umieszcza na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i ogromną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją możliwość o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.