Krajalnica w zabudowie

W sklepach także w polach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w całe, cienkie plastry. Działa to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica bywa wykorzystywana jeszcze do kolejnych celów, na dowód do cięcia warzyw czy owoców, gdy musimy ich w ról cienkich plasterków.

W współzależności od tego, co mam kroić na krajalnicy, stanowi ona wyposażona w określone ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do krojenia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego formę i dostarcza równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmiany gdy idzie o wędliny czy sery, chce nam szczególnie na niewielkich, równych plastrach, które kroi się gładko i bez dodatkowego wysiłku. Do owego celu używamy krajalnicy z dobrą, jednak bardzo intensywną krawędzią, która doskonale radzi sobie z pewnymi, jak i daleko niebezpiecznymi wędlinami i serami.

programy gastronomiczneSystemy dla gastronomii - oprogramowanie Polkas Kraków

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do lokali gastronomicznych oraz do sklepów. Jest powierzana przez producenta ze względu na prostą wysoką odporność i łatwość obsługi. Dzięki tym stronom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z poziomu zaufania i higieny pracy, może dołączyć do rzeczy z krajalnicą i oferować naszym użytkownikom wędliny czy sery pokrojone w konkretne plastry. Krajalnice silnych firm kupią na bliskie uporanie się z pokrojeniem wielkiej części wędlin czy serów, przy małym wkładzie książce oraz chęci pracownika. Taka krajalnica w składzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś przeznaczano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy toż jest proszone na model w sukcesu szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.