Jedzenie dla psa

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że przygotuję takiego rodzaju informację dla mojej dziewczyny. W układach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze danego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo wartościowe danie, ale też skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wziąć spośród nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest właściwie mierny. W wartości mógłbym stwierdzić, że początkujący, gdyż zatem stanowiło prawie prawdy. Odkrył w internecie przepis na te sandżaki. Nie miałem kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było zapisane po angielsku! No, jednak nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i pędzimy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której niewątpliwie nie mam). Postanowiłem, że udzielę te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba te warzywa najpierw obrać i pokroić. Stosowałem się stresować, bo czasu było coraz mniej a ja byłem daleko w tłu. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na domowy palec... No, ale jak dobry gość nie dałem za wygraną. Spotkał na plan - szatkownica do warzyw. Wtedy istniał niewątpliwie strzał w dziesiątkę. Nie zupełnie, że zaoszczędziłem kilka chwili na krojeniu to też nie musiałem bać się o proste bycie przy zastosowaniu szatkownicy. Gdyby to wszystko było szybko gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie oczywiście gdy na obrazie ze karty internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser miałem zrobione już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to dokonać dzień wcześniej, bo nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie trochę sekund, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Osoba była zaskoczona i szeroka szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.